Individuele coaching

Denk eens na of je meer wil meer gedaan krijgen van jezelf.  Misschien wil je meer voor elkaar zien te krijgen, je impact verhogen of een dikker vel kweken.

Misschien ben je de regie kwijt en slaat je denken op hol. 

Misschien voel je instinctief waar je jezelf in de weg zit, en kan je het moeilijk benoemen, en wil je verandering.  Want daar gaat het in coaching om.

De dingen anders denken en doen, zodat je vooruit kan gaan, zodat het makkelijker wordt, je meer grip krijgt op jezelf en je omgeving. 

Zonder verlies van eigenwaarde en liefst van al authentiek.   Maar wél met verandering, want zonder verandering geen resultaat. 

 

 

Een coach mag niet helpen? Toch wel zeggen wij, dat onze mijn visie, al gaan we  niet steeds uit een ‘reflex’ redden, en overrompelen we jou niet met advies, tips en tricks en hoe je dit en dat zou moeten doen.  Maar als we het menen beter te weten voor jou, dan zeggen we het.

We houden van resultaat en vooruitgang, dat zit in onze mijn genen, met een tikkeltje ongeduld.  De mensen met wie we graag werken, zijn er liefst die vooruit willen, die zoiets hebben van, “ik moet en wil er echt wat aan doen”.  Dat accordeert best met wie wij zijn, als coach. 

Liefst van al zetten we onze intuïtie in, rationeel, objectief, emotioneel, suggestief, conditioneel, subjectief : het mag allemaal, zolang het werkt.

We kunnen helpen op het vlak van :

  • competentieontwikkeling
  • persoonlijke effectiviteit
  • loopbaanvraagstukken

Individuele coaching als medewerker

Individuele coaching is een persoonlijke begeleidingsvorm, gericht op het ontwikkelen en ontplooien van iemands individuele kwaliteiten en talenten. Deze vorm van coaching is een zeer efficiënte en resultaatgerichte manier om je professionele doelstellingen te bereiken.

Vaak is het individuele coachtraject een vervolg op een Development Center. Maar je kan ook op eigen initiatief aankloppen. Wens je je leiderskills verder te ontwikkelen? Ben je toe aan een carrièremove maar weet je niet hoe en wat? Zou je zelf meer een coachend leider willen zijn?

De coaching gebeurt onder de vorm van diverse gesprekken, bij voorkeur in de kantoren van Lens. Tijdens de gesprekken besteedt de coach veel aandacht aan bewustwording en ontwikkeling met als doel je zelfsturend vermogen te bevorderen.

Team coaching

Is er sprake van een team? Hoeft het team wel een team te zijn?  Wegen inhoudelijke uitdagingen door? Is er voldoende kennis en competentie? Is er aansluiting op de omgeving.  Laat de omgeving toe het team in zijn eigenheid te laten presteren?  Waar in het systeem zit de angel?

Wat is de temperatuur in het team?  Is er spanning op de onderlinge verhoudingen? Wordt er geluisterd en gecommuniceerd?  Zitten er een aantal vastgeroeste patronen, principes en overtuigingen in de weg? Is er angst? Door wat wordt het team gemotiveerd?  Waar treedt er weerstand op? Wat is het aandeel van ieder individu in de werking van het team.

Zijn er voldoende middelen en randvoorwaarden?  Is er duidelijkheid en transparantie in rollen, taken en verantwoordelijkheden?  Zijn werkprocessen, instructies en kaders helder en concreet?

Vragen genoeg, antwoorden vaak moeilijker. Maar moeilijk gaat ook…Een aantal stappen in de goeie richting kan een wereld van verschil maken in resultaat en klimaat.