Training bij Lens :
op maat gemaakt

We kijken naar organisaties als unieke systemen waarin mensen met elkaar, liefst gevoed door een gezamenlijke visie naar doelstellingen werken.  En daar is vaak hulp bij nodig, net zoals in de sport.

 

Nieuwe dingen leren, uit vastgeroeste patronen geraken en zaken anders gaan doen kost energie, wilskracht en eigenaarschap.  Veranderen is niet eenvoudig, maar al te vaak hervallen we naar gewoonten.

 

Trainen is een vak apart, het vraagt ondernemingszin, moed, durf, lef, en heel veel inspiratie.  Samen met teams stappen zetten van a naar b.  En liefst blijvend, daar is borging voor nodig.

De op maat gemaakte trainingen bij Lens zijn niet zomaar trainingen. Het zijn daadkrachtige investeringen in de ontwikkeling van medewerkers en hun leiders. Net daarom verkennen we graag uw vraagstuk en nemen we hier de tijd voor, vanzelfsprekend is dat.

 

We spreken graag in resultaten : trainen betekent investeren, en een investering moet liefst van al tastbare opbrengsten leveren.

 

Centraal in onze aanpak is betrokkenheid en borging.  Betrokkenheid vanuit gans de organisatie en het systeem rond de doelgroep, en borging van de nieuwe inzichten en gedragingen op lange termijn. 

 

We betrekken alle belanghebbenden bij het trainingsprogramma, de evolutie, en de stappen die we zetten met de doelgroep, en vragen om commitment.